dissabte, 21 de juny del 2008

Ens menteixen

Ens menteixen. A les notícies, a les capçaleres, als diaris, a les fotos dels diaris, als peus de foto de les fotos dels diaris, als programes, als avenços dels programes, als zappings sobre programes, als anuncis, a la durada dels anuncis, a la publicitat també, si, i als productes, als usos dels productes, a les garanties, a la durada de les garanties, a les empreses que ens consumeixen, a les que ens fan consumir, i als treballs escombraria, als sous misèria, les hipoteques remunerades, les baixades cap amunt del petroli, les polítiques en general i, per suposat i com no, qualsevol polític en particular.
Ens menteixen. Ens menteixen i el país sencer agonitza de mentida. És igual l'esquerra que la dreta, el centre que la perifèria, els nostres que els de més enllà. Informació opinada i opinió desinformada recorren l'actualitat de la mà i només s'asseuen per mentir davant de polígrafs que normalment maneja un home calb que deu ser molt bo per ser calb i, tot i així, estar a la tele.
[...]
I es que el pitjor no és que ens menteixin. El pitjor es que ja hi estem acostumats. Estem tan mentits que fins i tot la veritat ens sembla mentida. Algú que de cop i volta es torna boig i es planteja ser honest es converteix en notícia, en reclamació, en estrany succés a estudiar pels medis, que no surten de la seva sorpresa, no entenen què li passa a aquell que de debò diu el que pensa.



Risto Mejide, Pensamiento negativo.

5 comentaris:

Ella ha dit...

Us agradi o no en Risto, us sembli sincer o un capullu sense modals, us recomano el llibre que ha escrit perquè és molt bo, i a vegades és necessari que et diguin les veritats ben dites, tal cual, per poder obrir els ulls.

En fi,
bones vacances a toooots!

Mon ha dit...

Risto president.

Anónim.

Mon ha dit...

marsupilami, aquest text ja em comença a rallar

xD

fotoló, blogspot...
no more no moreeeeeeeeeeeeeee xd

en fi,

unpeto.uodos.uotres.

Estefanía ha dit...

No estic en contra d'en Risto, més bé, és un personatge que no conec i el que preten es enganyar-nos a tots perque comprem el llibre, en si, enganya la seva pròpia persona en un programa per crear una imatge, és a dir, tothom ja sap que viu enganyat, no se on ho vaig veure pero si no sortís una tia amb un gra a la punta del nas anunciant cremes anti-granos, la gent no es preocuparia per no tenir granos o perque els pits fosin més grans, no se si m'entens, tampoc em se explicar bé. Ens menteixen, per tenir-nos controlats a tots

Estefanía ha dit...

ah si, va ser en Bowling for colombine